Culemborgs theater dicht wegens instortingsgevaar

Een theater in Culemborg is woensdag per direct gesloten, nadat tijdens een inspectie bleek dat de dakconstructie kan bezwijken. Volgens de gemeente Culemborg is sprake van een reëel gevaar.

De problemen met het dak van Theater De Fransche School, dat wordt verhuurd door de gemeente, werden geconstateerd tijdens een reguliere bouwkundige inspectie. Het pand is een rijksmonument. Tot de sluiting is besloten uit veiligheidsoverwegingen. Woningen in de omgeving en voorbijgangers lopen volgens de gemeente geen gevaar.

Hoelang het theater de deuren gesloten moet houden en wat er precies moet gebeuren om het dak weer in orde te krijgen, is nog onduidelijk. De gemeente hoopt dat hier donderdag meer duidelijkheid over komt. De oorzaak van de problemen met het dak wordt nog onderzocht.

Het stadstheater presenteert jaarlijks ongeveer tweehonderd professionele voorstellingen en films. Ook biedt Theater De Fransche School een podium voor amateur- en schoolvoorstellingen. Het theater wordt ondersteund door 65 vrijwilligers.