Ferrari: "Snelste auto niet belangrijkste"

De teambaas bij Ferrari Stefano Domenicali vindt dat het team dat dit jaar de snelste auto in de Formule 1 levert niet per se de kampioen hoeft te zijn. Door de nieuwe banden van Pirelli is de pitstopstrategie weer een belangrijk onderdeel van de races geworden.

Omdat de Pirelli's sneller slijten dan de Bridgestones is het moment voor de keuze van een pitstop belangrijker dan ooit geworden. "We moeten het seizoen met open vizier tegemoet treden. Er verandert veel, zo verwacht ik dat er veel meer pitstops worden gemaakt. Dit betekent dat de rol van het team groter wordt, want de pitstops hebben invloed op het resultaat van een race," zei Domenicali.

"Een ander gevolg van de nieuwe banden is dat de kwalificatie minder belangrijk wordt omdat het hebben van een goede strategie tijdens een anderhalf uur durende race van grotere invloed is. Of, simpel gezegd: het wordt gemakkelijker voor auto's die geen poleposition trainen alsnog de race winnend af te sluiten."

Of Ferrari in Melbourne kan winnen weet Domenicali niet. "Hoewel we ons goed hebben voorbereid, moet ik voorzichtig blijven. Ik weet namelijk niet goed hoe de concurrentie er écht voorstaat," zei de Italiaan die uiteraard als doel heeft om met de renstal uit Maranello kampioen te worden. "Het doel is duidelijk, dat ga ik echt niet nog een keer herhalen."