Operation Flashpoint 3,5 miljoen keer verkocht

Binnen de Operation Flashpoint-serie zijn meer dan 3,5 miljoen spellen verkocht. Dat heeft game-uitgever Codemasters woensdag bekendgemaakt. De schietspellen verschenen alleen voor de PC totdat in 2009 het schietspel Operation Flashpoint: Dragon Rising verscheen voor de Xbox 360, PC en PlayStation 3. De overstap naar de twee spelcomputers lijkt succesvol te zijn geweest. Met naar schatting 1,7 miljoen verkochte spellen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 doet Dragon Rising het bijna net zo goed als de gehele PC-serie.

"Dragon Rising opende de ogen van gamers die alleen op spelcomputers spelen", zegt een woordvoerder van Codemasters tegenover het Britse gamevakblad MCV. "Het schietgenre kan ook tactisch zijn."

Ondanks de positieve woorden van de uitgever doen de verkoopcijfers van het schietspel flink onder voor die van genregenoten als Call of Duty en Battlefield. Zo zijn er van Battlefield Bad Company 2 zeker zes miljoen exemplaren verkocht, terwijl Call of Duty: Black Ops alleen in de Verenigde Staten al 13,7 miljoen keer is verkocht.

Operation Flashpoint draait om authenticiteit en tactiek. Het schietspel onderscheidt zich hiermee van de goedverkopende genregenoten als Call of Duty en Battlefield die draaien om actie, spektakel en shockmomenten.

Volgende maand komt Codemasters met Operation Flashpoint: Red River, een direct vervolg op Dragon Rising. Dit spel wordt uitgebracht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.