Addo voor drie wedstrijden geschorst

Roda JC-verdediger Eric Addo is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst. De club meldt dat de voetbalbond vasthoudt aan de eerdere uitspraak van vier duels schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Het hoger beroep van Roda en de ontlastende verklaringen van tegenstander Ricky van Wolfswinkel zijn terzijde geschoven.

Addo zou op 6 maart in de uitwedstrijd bij FC Utrecht een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Van Wolfswinkel. Het incident werd niet opgemerkt door scheidsrechter Eric Braamhaar.

Door de schorsing mist de Ghanees de competitiewedstrijden tegen Willem II, FC Twente en VVV-Venlo. Addo is op 23 april weer beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Het onderzoek naar het incident rond ADO-speler Lex Immers heeft de KNVB nog niet afgerond. Na Immers wordt nu ook trainer John van den Brom gevraagd aanvullende vragen te beantwoorden.

Na de 3-2 thuiszege op Ajax hief Immers in het sponsorhome kwetsende spreekkoren aan. Trainer Van den Brom stond samen met assistent Maurice Steijn en middenvelder Charlton Vicento ook op het podium.