Petrov optimistisch over seizoen 2011

Lotus Renault GP-coureur Vitaly Petrov is optimistisch gestemd over hoe zijn seizoen 2011 zal gaan verlopen. De Rus debuteerde vorig jaar in de Formule 1 en met name in de tweede helft van het seizoen liet hij zijn dat hij gegroeid was. Deze lijn wil hij dit jaar door gaan trekken.

Petrov beseft echter wel dat hij er nog lang niet is en dat de resulaten dit jaar moeten gaan komen. "Ik denk dat ik een heel ander persoon ben geworden. Ik beschik over veel meer ervaring, ken het team beter en weet hoe het er aan toegaat in de sport. Ook ben ik bekend met alle circuits die we komend seizoen aandoen, behalve dan India dat voor iedereen nieuw is. Dit maakt de zaak stukken eenvoudiger. Ja, ik voel me veel beter voorbereid," zei de Rus.

Petrov is nog wat voorzichtig over welke prestaties hij neer wil gaan zetten, maar hij zegt dat de voortekenen goed zijn en bedankt hiervoor het team dat de R31 gebouwd heeft. "Het is een sterke, agressieve en innovatieve auto die gedurende het complete seizoen verder wordt ontwikkeld. Ik durf niet te zeggen op welke positie we in Australië eindigen, want dat laat zich moeilijk inschatten, maar we denken dichter bij de top te staan dan in 2010 het geval was. Hopelijk kunnen we na twee of drie Grands Prix concluderen dat dit inderdaad het geval is."