Fincher waagt zich wellicht aan Cleopatra

Regisseur David Fincher is in gesprek met producent Scott Rudin, om een 3D-film gebaseerd op het leven van de Egyptische vorstin Cleopatra te regisseren. Het project is al sinds 2006 in ontwikkeling, en zal een bewerking worden van het boek van Stacy Schiff, genaamd Cleopatra: A Life. Brian Helgeland (L.A. Confidential, Mystic River) bewerkt het boek tot een script, en de verwachting is dat Angelina Jolie de rol van Cleopatra op zich gaat nemen.

Eerder waren zowel James Cameron als Paul Greengrass serieuze kandidaten om deze film te regisseren. Maar doordat zij momenteel verbonden zijn aan andere films, waren zij genoodzaakt om dit project te laten gaan. Cameron is momenteel bezig met Avatar 2, terwijl Greengrass zich met Memphis waagt aan een film waarin de moord op Martin Luther King, Jr. centraal staat.

Het is niet verrassend dat de beste regisseurs van Hollywood interesse hebben in dit project. Het is namelijk de eerste film die het verhaal van Cleopatra daadwerkelijk vertelt vanuit haar perspectief. In de film Cleopatra uit 1963, werd zij door Elizabeth Taylor geportretteerd als een verleidster. In deze nieuwe film zal in worden gegaan op haar verrichtingen als strateeg, krijger en ook als politica. Uiteraard speelt ook haar sexappeal een rol. Wat dat betreft lijkt Angelina Jolie de perfecte keuze voor de rol, ook omdat zij wellicht de enige actrice is die ervoor kan zorgen dat een film met een dergelijk groot budget gemaakt kan worden.

Het grootste probleem is de volle agenda van David Fincher. De man achter moderne klassiekers als Se7en, Fight Club en The Social Network, is namelijk verbonden aan de verfilming van de Millennium-trilogie. Het eerste deel van deze trilogie, The Girl with the Dragon Tattoo, verschijnt aan het einde van dit jaar in de bioscoop. Daarnaast is Fincher verbonden aan de verfilming van 20.000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo. Ook staat Fincher erom bekend dat zijn werkwijze nogal tijdrovend is, aangezien het regelmatig voorkomt dat hij pas tevreden is nadat er 80 takes geschoten zijn. Mocht David Fincher de regisseur worden van Cleopatra, dan kan het dus nog een lange tijd duren voordat de film daadwerkelijk in de bioscoop verschijnt.

Fincher
David Fincher (Foto: AP)