Gandolfini als 'diplomaat'

James Gandolfini gaat een poging wagen de politieke banden tussen Amerika en Noord-Korea te verbeteren in een film over het leven van een restauranteigenaar die ook amateurdiplomatie bedreef. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De film is gebaseerd op het leven van Bobby Egan, die een restaurant heeft in New Jersey en zich in de jaren negentig een onderhandelingspositie tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea toe-eigende.

Egan klopte aan bij het Noord-Koreaanse consulaat in New York in een poging het conflict op te lossen en daarmee de relatie tussen de VS en het communistische land te verbeteren. Hij reisde uiteindelijk vier keer naar Noord-Korea en werd één van de weinige Amerikanen waarmee het zeer gesloten regime in gesprek ging. De diplomatieke banden werden doorgesneden toen Egans vrienden bij het consulaat werden teruggefloten.

De 50-jarige Gandolfini is vooral bekend als maffiabaas Tony Soprano in de succesvolle HBO-serie The Sopranos. Vorig jaar speelde hij in het familiedrama Welcome to the Rileys en dit jaar verschijnt het romantische drama Down the Shore, waarin hij speelt met de Nederlandse actrice Famke Janssen. Of die film ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog onbekend.


James Gandolfini (Foto: Novum)