Reddingsplan moet Veendam van ondergang redden

BV Veendam heeft gisteren de details van een reddingsplan gepresenteerd. Het zogenoemde Kolonistenplan kan volgens directeur Henk Eising gunstig uitpakken voor investeerders.

Investeerders in het reddingsplan van BV Veendam kunnen profiteren van transfers van contractspelers. Zodra de club winst gaat maken en het financieel verantwoord is, zal bovendien dividend worden uitgekeerd, meldt RTV Noord. Eising zegt 'vier a vijf Kolonisten' inmiddels over de streep te hebben getrokken; hij heeft er tien nodig.

De Kolonisten sponsoren Veendam, die met behulp van de investeerders uit de financiële malaise pogen te komen. De Kolonisten betalen de komende drie seizoenen 50.000 euro per jaar. Voor het extra eenmalige bedrag van 25.000 euro worden ze voor vijf procent aandeelhouder van de club. Dat extra geld heeft Eising met name nodig om het huidige seizoen vol te maken. BV Veendam ging immers van start met een tekort van ongeveer drie ton.

Kolonisten die na die drie jaar nog eens eenmalig 75.000 op tafel leggen, zijn blijvend aandeelhouder en worden Compagnon genoemd. Die investeerders profiteren bij de verkoop van spelers. De verkoop van Michael de Leeuw zal echter geen geld in het laatje brengen, omdat hij niet door de club, maar een groep externe investeerders is betaald. Bij verkoop van de spits zullen zij eerst hun hand ophouden.