KNVB slaat belangrijke slag tegen internetpiraterij

De KNVB heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd tegen internetpiraterij, zo laat de voetbalbond via zijn website weten. Een rechter van de rechtbank Den Haag wees vonnis in een zaak die door de KNVB en verschillende internationale sportorganisaties was aangespannen.

De exploitant van de website Myp2p biedt illegale beelden van live voetbalwedstrijden en andere sportevenementen aan, tot ergernis van de KNVB, die als winnaar uit de bus kwam. De rechtbank bevestigde dat de opnamen van sportwedstrijden auteursrechtelijk beschermd zijn. Verder oordeelde zij dat het ter beschikking stellen van links naar materiaal dat inbreuk maakt op het auteursrecht van de KNVB, illegaal is en schade toebrengt aan de KNVB en andere sportorganisaties.

De rechtbank veroordeelde Myp2p om het illegale materiaal binnen 24 uur van internet te halen. Doet het bedrijf dit niet, dan wacht hen een fikse boete. De KNVB en andere sportorganisaties beraden zich nu op verdere stappen tegen Myp2p om de door hen geleden schade te verhalen. De KNVB zegt zeer blij te zijn met de uitspraak.