Dronken man schept meisje op vlucht voor politie

Een dronken Groninger heeft zaterdagavond op de vlucht voor de politie een 14-jarige fietsster aangereden. Het meisje uit Zuidbroek liep volgens de politie een zware hersenschudding en beenletsel op. De bestuurder probeerde zich na het ongeluk te verstoppen in een sloot. De 24-jarige man uit Bellingwolde had tot 190 kilometer per uur gereden.

De man had eerder op de dag in het Friese Joure een betonblok op een verkeersplein geramd, waarna hij was doorgereden. De Friese politie had de collega's in Groningen gevraagd naar hem uit te kijken.

De man werd gezien op de A7, maar ging er met flinke vaart vandoor toen agenten hem aan de kant wilden zetten. Hij haalde auto's over de vluchtstrook in en de politie kon hem niet bijhouden. Daarom gokten ze dat hij de afslag Sappemeer had genomen.

Getuigen wezen de achtervolgende agenten waar de auto heen was gereden. Ze konden op hem inlopen omdat het overige verkeer hem belemmerde. Op de Achter de Wal in Zuidbroek zagen de agenten dat de auto over een verhoging reed, waarna er een stofwolk uit de achterkant van de auto kwam en er iets over de auto vloog.

Er lag een fiets in de berm, een paar meter verder lag het meisje. Een agent heeft meteen eerste hulp verleend. De ander zag dat de man zijn auto aan de kant had gezet en eruit was gesprongen. Omstanders hadden echter gezien dat hij zich in een sloot probeerde te verstoppen.

Het meisje is afgevoerd naar een ziekenhuis. De man bleek 1,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben, terwijl een half is toegestaan.