Paul de Leeuw stopt met show

Paul de Leeuw heeft besloten om definitief de stekker uit zijn dagelijkse MaDiWoDoVrijdagshow te trekken. Dit heeft BNN vrijdag laten weten in een persbericht. Ondanks het verzoek van de VARA en BNN om door te gaan met de show, heeft de VARA-presentator aangegeven te stoppen na het huidige tv-seizoen.

"Hoewel ik met heel veel plezier aan het programma heb gewerkt, en blijf werken, met een fantastisch team, heb ik behoefte om mijn hoofd vrij te maken en na te denken over volgende uitdagingen", aldus De Leeuw in het bericht.

De MaDiWoDoVrijdagshow scoorde vanaf het begin zeer matige kijkcijfers, iets wat De Leeuw duidelijk niet gewend was. Zijn zaterdagavondshows scoorde vroeger meestal 2 miljoen kijkers, terwijl de MaDiWoDoVrijdagshow meestal rond de 350.000 kijkers blijft hangen.

Co-presentator Filemon Wesslink kijkt terug op een vruchtbare periode: "Ik vind het erg jammer, maar ik heb begrip voor de beslissing van Paul. Ik ben blij met de groei die het programma heeft doorgemaakt en ik geniet enorm van mijn rol als reporter op locatie. Daar zou ik in een andere vorm graag mee door willen." 27 mei zal de MaDiWoDoVrijdagshow voor het laatst te zien zijn.


Paul de Leeuw trekt definitief de stekker uit zijn MaDiWoDoVrijdagshow
(Foto: Novum)