Dronken bakvissen opgepakt voor overlast Drachten

Drie dronken meisjes zijn donderdagmiddag in Drachten aangehouden omdat ze erg vervelend gedrag vertoonden. De meisjes waren op diverse plekken betrokken bij mishandeling en aanranding, meldt de politie vrijdag.

De 13-jarige meisjes, twee uit Drachten en een uit Bakkeveen, werden uit een supermarkt aan de Oudeweg gezet omdat ze onder invloed waren. Toen de politie arriveerde, waren de tieners al vertrokken. Ze bleken in de winkel een meisje te hebben geslagen en een jongen te hebben aangerand. Op de Noordkade mishandelden ze weer een meisje.

Bij hun aanhouding op de Kade verzetten twee van de drie bakvissen zich heftig en bedreigden de politie. Een van hen sloeg een agent en de ander deed een poging de politiemensen te bespugen. Een van de meisjes uit Drachten was zodanig onder invloed, dat ze is onderzocht door twee artsen. Ook het meisje uit Bakkeveen was zwaar onder invloed.

Het trio is aangehouden voor openlijke geweldpleging. Twee van de drie meisjes zijn vastgezet voor nader onderzoek. De derde is vrijgelaten omdat haar aandeel klein was. De ouders van het drietal zijn op de hoogte gesteld.