Nieuwe filmrol voor Lindsay Lohan

Lindsay Lohan heeft een nieuwe filmrol aangeboden gekregen. De actrice speelt als ze nuchter blijft en niet opnieuw de gevangenis in hoeft in Escaping the Game. Het filmdrama wordt deze zomer opgenomen in de Verenigde Staten en Spanje. Het zou haar eerste filmrol worden sinds haar verblijf in een afkickkliniek.

De contracten zijn nog niet getekend, vertelt producent Nathan Folks aan entertainmentwebsite Radar Online. Hij gaat ervan uit dat Lohan niet opnieuw de gevangenis in moet en dus gewoon beschikbaar is voor de opnames. De actrice loopt het risico om opnieuw te worden opgesloten, omdat ze wordt verdacht van diefstal van een gouden ketting, terwijl ze nog in haar proeftijd zit.

Het script lijkt Lindsay op het lijf te zijn geschreven. "Het gaat over sterren die erg beroemd worden en dat niet aankunnen", zegt Folks. De beroemdheden zetten hun eigen dood in scène om een nieuw leven te kunnen beginnen. Lohan speelt geen overspannen ster, maar onderzoekt de verdwijningszaken. Lohan was vorig jaar te zien in de actiefilm Machete.

Folks heeft er vertrouwen in dat Lohan gedurende de opnames nuchter blijft. Hij moet de actrice tijdens haar acteerwerk wel verzekeren, waarbij de verzekeringsmaatschappij als voorwaarde stelt dat Lohan continu onder toezicht staat. De 24-jarige actrice is daar volgens de producent akkoord mee gegaan.

Acteur Chris Zylka wordt Lohans tegenspeler. Folks regelde alvast een ontmoeting tussen de twee bij een concert van singer-songwriter Ferras, zodat de toekomstige collega's elkaar alvast konden leren kennen. "Naar een optreden van mijn vriend Ferras gegaan en gepraat met een tegenspeler in spe", twitterde Lohan, waarmee ze haar rol lijkt te bevestigen.


Lindsay Lohan (Foto: Novum)