Narnia-producent Perry Moore (39) overleden

Er is met verbazing gereageerd op het overlijden van regisseur, schrijver en producent Perry Moore. Afgelopen donderdag is hij door zijn partner Hunter Hill op de badkamervloer van zijn appartement bewusteloos aangetroffen. Moore is in het ziekenhuis aan zijn toestand bezweken. De autopsie moet nog plaatsvinden, maar meerdere bronnen vertellen dat Moore waarschijnlijk is gestorven aan een overdosis medicijnen.

De dood van Moore was totaal onverwacht. Volgens zijn vader Bill Moore was zijn zoon juist enorm positief en gemotiveerd. "De avond voordat hij stierf had hij een enorm lang telefoongesprek met zijn moeder over wat hij allemaal ging doen. Hij had al het goede nieuws gekregen waar hij op had gehoopt." Ook heeft Perry aan zijn familie verteld dat hij de financiën van het het vierde deel The Chronicles of Narnia: The Magicians Nephew net rond had.

Hij was ook in gesprek met televisiebedrijf Starz, dat zijn boek Hero geschikt zou maken voor televisie. Met het boek wilde Moore het statement maken dat homoseksuele karakters in de media veel te onderbelicht zijn of juist negatief in beeld komen.

Moore is het meest bekend van the Chronicles of Narnia, waar hij als uitvoerend producent van de drie kaskrakers werkte. De producent kampte al jaren met zware, chronische rugklachten. Hiervoor heeft hij de zeer zware drug OxyContin voorgeschreven gekregen, waarvan hij mogelijk een verkeerde dosis heeft genomen. Perry Moore is 39 jaar geworden.

 Perry Moore
Perry Moore (39) overleden (Foto: ComingSoon)