Paltrow sust ruzie Kings of Leon en Glee

Gwyneth Paltrow heeft een wapenstilstand tussen rockband Kings of Leon en televisieserie Glee bewerkstelligd. De ruzie ontstond toen de band weigerde toestemming te geven om hun hit Use Somebody te gebruiken.

De 38-jarige actrice zorgde er met sms'jes voor dat de spanning tussen beide partijen verminderde. Paltrow is goed bevriend met een van de schrijvers van de hitserie, Ryan Murphy. "De band en Murphy hebben hun excuses gemaakt en het is weer allemaal goed", onthulde een ingewijde aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De emoties liepen een halfjaar geleden hoog op toen de rockband de hit niet uit wilde lenen. "Fuck you, Kings of Leon", reageerde Murphy geërgerd. Zanger Caleb Followill begreep niets van de commotie. "Kings of Leon weigert vaker verzoeken van tv-programma's. Het was nooit bedoeld als een klap in het gezicht van Glee of hun fans."

Drummer Nathan Followill liet het echter niet zomaar voorbijgaan. "Ga in therapie, neem een manicure en koop een nieuwe beha", twitterde hij over Murphy. Hij bood zijn excuses aan nadat Murphy had gezegd dat de drummer wel homofoob leek. "Het spijt me als iemand mijn woorden heeft opgevat als homofoob. Zo ben ik niet."

Glee is een Amerikaanse serie waarin de hoofdrolspelers klassiekers en nieuwe hits zingen. In Nederland is het programma, dat vele malen in de prijzen viel, op RTL 5 te zien. Een van de castleden van Glee zei zondag dat hij van Kings of Leon houdt.


Paltrow sust ruzie Kings of Leon en Glee (Foto: Novum)