Acteur Tatum wilde stripverleden zelf vertellen

Channing Tatum heeft zich nooit geschaamd voor zijn leven als stripper. De 30-jarige acteur had het verhaal echter liever zelf naar buiten gebracht, zegt hij in een interview met het Amerikaanse mannentijdschrift GQ.

"Ik heb nergens spijt van en ik ben niet iemand die dingen verbergt", zegt de acteur. Een video waarin een van zijn optredens als stripper te zien is, verscheen in 2009 op internet voordat Tatum zijn verleden zelf kon onthullen. In de video is te zien hoe Channing voor een kamer vol gillende vrouwen stript tot hij alleen nog maar een string draagt.

De acteur uit de dansfilm Step Up en actiefilm G.I. Joe kan wel om zijn verleden lachen. "Ik weet nog dat ik tegen een collega van me zei: dit wordt helemaal gestoord." Ze maakten de afspraak 'om lekker gek te doen in de nachtclub en na een korte tijd te stoppen'. Het was ook niet de bedoeling dat zijn stripverleden als Chan Crawford meer werd dan alleen een grappige ervaring.

Regisseur Steven Soderbergh ziet er echter een mooi verhaal in. De regisseur, die de acteur castte voor zijn nieuwe thriller Haywire, zegt dat hij graag een film over Channings stripverleden wil maken. Hoe Channing zelf over een stripfilm denkt, laat hij in het midden.

Vanaf 3 maart is Channing te zien als gespierde Romeinse legionair in de actiefilm The Eagle.


Channing Tatum (Foto: Novum)