Overvaller gepakt na schoten op auto

Een 30-jarige man uit Helmond is zaterdagmiddag na een overval in Gemonde opgepakt, nadat de politie meerdere keren op zijn auto schoot. De auto reed aanvankelijk slingerend door, raakte in een slip en reed tegen een boom, waarbij de wagen op zijn kant viel. De verdachte bleef ongedeerd, meldt de politie zaterdagavond.

De overval op een tankstation vond rond 17.00 uur plaats op de Dorpstraat. Met vermoedelijk een vuurwapen bedreigde de overvaller het aanwezige personeel. Een personeelslid raakte lichtgewond door een klap van de verdachte. De overvaller ging er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor.

Agenten kwamen de auto van de verdachte tegen en gaven de bestuurder een stopteken. In eerste instantie stopte hij direct, maar vervolgens reed hij toch met hoge snelheid weg. De agenten zetten de achtervolging in. Met hoge snelheid reden ze de bebouwde kom van Schijndel in. Op een rotonde raakte de auto van de verdachte in een slip en kwam de wagen tegen het verkeer in tot stilstand.

De politie sommeerde de man uit te stappen. Toen hij dat niet deed, werd een waarschuwingsschot gelost. De verdachte gaf daarop echter weer gas en ging er weer vandoor. Daarop losten beide agenten enkele schoten op de auto van de verdachte, die uiteindelijk opnieuw slipte en tegen de boom reed, waarop de 30-jarige kon worden aangehouden.