'Yvon Jaspers naïef kletskousje'

Maarten Spanjer walgt van Yvon Jaspers. De acteur en schrijver begrijpt er geen reet van waarom de Boer Zoekt Vrouw-presentatrice is aangesteld door het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD) als vaste tafeldame.

Spanjer: "Met Yvon Jaspers heb ik al helemáál niets. Ik zie haar in DWDD af en toe als tafelgast meepraten. Dan kan ik mij mateloos ergeren aan haar. Ze is een naïef kletskousje dat zich overal mee bemoeit. Ik roep dan tegen haar: 'Houd dat vervelende kwebbelbekje eens dicht!'"

Zo klaagde de KRO-presentatrice een keer in DWDD dat het gesprek over voetbal ging. "Dat je als vrouw geen verstand van voetballen hebt, daar kan ik nog mee leven. Maar dat je niet weet wie Maradona is, vind ik een gebrek. En dan hebben de heren aan tafel die wél iets verstandigs zeggen een aardig gesprek, gaat zij er irritant doorheen zitten tetteren", aldus Spanjer.

Volgens de 58-jarige acteur kan Jaspers beter ontslagen worden door DWDD: "Misschien kunnen de mensen zich nog herinneren dat Pieter Lakeman in een uitzending van DWDD haar domme vragen niet langer kon aanhoren en hard met zijn vuist op tafel sloeg. Ik had hetzelfde gedaan! Tussen die boeren valt zoiets niet op. Maar Yvon hoort niet in een praatprogramma."


Maarten Spanjer: Ik had net zo op de tafel geslagen als Pieter Lakeman