Sony eist gegevens alle YouTube bezoekers PS3-hack

In een poging het gebruik van gehackte PlayStation 3 consoles aan banden te leggen heeft Sony een wel érg radicale stap genomen. Sony eist van YouTube de ip-adressen van alle mensen die een video over de hack hebben bekeken of becommentarieerd, dat meldt Webwereld.

Sony legt haar eis neer bij de Amerikaanse rechter en eist inzage in 'alle informatie en documenten gerelateerd aan het gebruik van de services voor het hosten van content geassocieerd met en/of in verband met de video getiteld 'Jail broken PS3 3.55 with Homebrew, gepost door de gebruiker 'geohot'.

Ook alle namen, adressen en telefoonnummers van deze personen worden opgeëist. Daarnaast eist de consolebouwer inzage in de echte identiteit van de Twitteraccounts van diverse hackers, zo blijkt uit de documenten (pdf) die (pdf) in het bezit zijn van Wired.

Onder de bekijkers van de video zullen veel lezers zijn van diverse websites waaronder FOK.nl en Webwereld, aangezien de video en hack in het nieuws veel aandacht hebben gekregen.

De zaak over het afstaan van de YouTube- en Twittergegevens dient aanstaande woensdag.