Prem: undercoveractie bij Volkskrant

Een undercoveractie moet de ware aard van de Volkskrant-redactie onhullen. "Met verborgen camera's en alles," zei Prem Radhakishun zondag op Radio 2, meldt het radioprogramma High Tea van WNL. Onduidelijk is wie de actie uitvoert.

Radhakishun werd vorig jaar afgevoerd als tafelheer in De Wereld Draait Door omdat hij een Volkskrant-redacteur had beschuldigd van seksueel misbruik. Hij had in het televisieprogramma op zijn gebruikelijke luidruchtige manier gezegd dat Jean-Pierre Geelen het met kleine kinderen doet, wat de VARA in het verkeerde keelgat schoot. Geelen reageerde zelf vrij laconiek.

De 48-jarige Prem vertelde dat hij nog steeds achter die uitspraak staat, ook al heeft hij er geen bewijs voor. Wel belden mensen hem, naar eigen zeggen om allerlei 'misstanden' bij de Volkskrant te onthullen.

Radhakishun zou er niet op uit te zijn de krant kapot te maken, maar andere mensen willen volgens hem de ware gang van zaken op de redactie onthullen. "Ik heb gezegd dat ik daar niet mee bezig ben, maar als ik die beelden krijg, zal ik ze doorspelen naar Geenstijl. Dat is tenminste nog een vrij medium."