Klassieke game Missile Command wordt film

Missile Command, een arcadegame uit de jaren tachtig waarin de speler een raketregen moest bestrijden met een laserkanon, wordt verfilmd. De verfilming van de game is door Atari ondergebracht bij 20th Century Fox. Dat schrijft de Amerikaanse filmwebsite Variety.

Het is de derde klassieke Atari-game die wordt vastgelegd om te worden verfilmd. Eerder haalde Universal Pictures het actiespel Asteroids binnen, terwijl Sony Pictures de simulatie Rollercoaster Tycoon aan zich wist te binden.

Het verhaal voor de film wordt geschreven door Burk Sharpless en Matt Sazama. Dit tweetal schreef eerder het verhaal van de films Flash Gordon en Dracula Year Zero. De game biedt ruimte voor een thema dat draait om luchtaanvallen en de Koude Oorlog. Het spel wordt gemaakt door Chernin Entertainment, waar nu nog gewerkt wordt aan het deze zomer te verschijnen Rise of the Apes met onder anderen James Franco en Andy Serkis. Het was vorig jaar dertig jaar geleden dat Missile Command voor het eerst uitkwam. De game, waarvan zeker twintig miljoen exemplaren zijn verkocht, is nog altijd te spelen op de website van Atari.


Klassieke game Missile Command wordt film