Gemeente Schiedam overweegt vuurwerkverbod

De gemeente Schiedam overweegt een vuurwerkverbod voor particulieren in te voeren. Burgemeester Wilma Verver (VVD) vindt de kosten voor herstelschade in haar stad na de jaarwisseling te hoog worden.

Het aantal incidenten met en vernielingen door vuurwerk is volgens Verver ieder jaar veel te hoog. "Wij overwegen een aanbeveling aan de wetgever om het afsteken van vuurwerk door particulieren te verbieden", zei Verver zaterdag in haar nieuwjaarstoespraak. "Ik vind de maatschappelijke kosten te hoog worden en het college met mij."

Het college van burgemeester en wethouders is van mening het gemeenschapsgeld, dat nu wordt gebruikt om de schade te herstellen, beter te kunnen investeren in de ontwikkeling van Schiedam. Naast de VVD zitten PvdA, CDA en GroenLinks in het gemeentebestuur.

Eerder pleitten GroenLinks-raadsleden Arno Bonte uit Rotterdam en David Rietveld uit Den Haag twee jaar lang voor een verbod op consumentenvuurwerk. De twee gooiden eind december de handdoek in de ring omdat het politieke draagvlak te klein is en de maatschappelijke weerstand te groot.


Gemeente Schiedam overweegt vuurwerkverbod (Foto: Novum)