Nintendo dekt zich in met 3D-waarschuwing

De waarschuwing dat kinderen onder de 6 jaar geen 3D-beelden mogen kijken, is bedoeld om ouders te waarschuwen en potentiële rechtszaken tegen te gaan. Dat zegt Nintendo's bestuursvoorzitter Satoru Iwata in een interview met de Japanse afdeling van The Wall Street Journal.

Ondanks berichten van Amerikaanse oogspecialisten dat 3D helemaal niet zo slecht is voor de ogen, stelt Iwata dat er ook specialisten zijn die anders beweren. Daarom waarschuwt Nintendo in de handleiding en bij het opstarten van de Nintendo 3DS voor de mogelijke gevaren. Toshiba en Sony kwamen eerder met het advies jongere kinderen niet naar 3D-televisies te laten kijken.

Op de nieuwe 3D-spelcomputer van Nintendo zit een schuifknop om de intensiteit van het 3D-beeld in te stellen. Zo is het ook mogelijk om games zonder 3D-effect te spelen. Het spelen zonder 3D-beeld heeft bovendien als voordeel dat de batterij langer meegaat. Met 3D-beeld en een hoge helderheid gaat de batterij drie uur mee. Wordt het beeld ingesteld op 2D met een lage helderheid dan kan de batterijduur gerekt worden tot ongeveer acht uur.

De Nintendo 3DS moet in maart uitkomen in Europa.


Nintendo dekt zich in met 3D-waarschuwing (Foto: Novum)