Anita en Ed beledigen Chinezen

Zangduo Anita en Ed heeft een nieuwe carnavalshit die behoorlijk beledigend is voor Chinezen. Het symphatieke stel strooit namelijk lustig met alle vooroordelen over Chinezen.

Zo is om te beginnen de gehele videoclip gemaakt in een klein strookje beeld, zogenaamd de wereld gezien vanuit een Chinees oog. Verder kunnen Chinezen volgens Anita en Ed geen bergtoppen of zonsondergangen zien. Een voordeel, aldus het duo. Een Chinees ziet alles in breedbeeld. Wat de Chinese gemeenschap ervan vindt is nog niet bekend.

Doe ook mee aan de poll!

Update 13.29 uur
Het management van Anita en Ed heeft in hun gastenboek gereageerd op de commotie rond het lied.

Beste mensen,
Hierbij een berichtje over de nieuwe carnavals single van Anita en Ed. Er zijn mensen die het liedje als disciminerend ervaren. Dit is ABSOLUUT niet de bedoeling en ook niet het geval. Dit liedje is bedoeld voor de carnaval en is al eerder uitgebracht door de zingende buschauffeur. Zij hebben het enkel en alleen in een nieuw jasje gestoken. Mochten mensen het toch zo zien dan bieden Anita en Ed hiervoor hun oprechte excuses aan. Het is geenszins de bedoeling geweest om Chinese mensen te kwetsen.
Management Anita en Ed