DWDD-presentator: Bekendheid slopend

Matthijs van Nieuwkerk kan maar slecht met zijn bekendheid omgaan. Dit vertelt de presentator van het succesvolle tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD) deze week in het tijdschrift Linda.

"Petjes, brillen, mutsen: het is de ene dag erger dan de andere, maar er is altijd een lichte kramp als ik op straat loop. Bekeken worden, er zijn zo veel ergere dingen, maar ik kan er niet aan wennen. Mijn leven is drastisch veranderd sinds ik vijf dagen in de week op televisie ben", aldus de VARA-coryfee.

Van Nieuwkerk merkt dat hij zich steeds meer terugtrekt uit het leven: "Ik woon inmiddels vaak op een afgelegen boerderijtje. Ik kan nooit meer naar het café. Stiekeme foto's, filmpjes, geklamp en gedoe. Ik kan er niet mee omgaan. En als ik een restaurant binnenstap, valt het eventjes stil. So what, zou je zeggen. Maar ik kan er een hele dag tegenop zien."

In het buitenland voelt de presentator zich een stuk beter: "Als ik naar Parijs reis, waar ik graag en veel kom, dan ben ik weer 20 centimeter langer. Mijn hoofd zit niet langer tussen mijn schouders, maar op mijn nek, ik kijk voorbijgangers weer recht in de ogen. En zij kijken mij aan zonder zich een hoedje te schrikken. Ook fijn."

In het begin van DWDD, dat vijf jaar geleden begon, geilde Van Nieuwkerk wel op de nieuwe bekendheid die hij genoot: "Ik heb me de eerste succesvolle tv-jaren als een gebraden haan door de stad laten dragen, op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de tv-ster. Heel kinderachtig eigenlijk. Wildvreemden vonden me ineens 'hartstikke goed' en ja, ik vond het blijkbaar interessant dat wildvreemden me hartstikke goed vonden. Totdat je merkt dat al die wildvreemden een vrolijke gevangenis vormen, een gevangenis die aandacht heet."


Bekendheid door DWDD slopend voor presentator Matthijs van Nieuwkerk