Cel voor ontucht met twee meisjes

Een 22-jarige man uit het Gelderse Kerkdriel moet vier maanden de cel in voor ontucht met twee meisjes van destijds 4 en 5 jaar in zijn woonplaats. Ook acht de rechtbank in Arnhem bewezen dat hij een meisje van 7 mee naar zijn huis heeft genomen. Het OM had zestien maanden geëist.

De man betastte de meisjes in juni vorig jaar in een brandgang achter een speeltuintje bij hun huis. Het andere meisje lokte hij mee naar huis om naar zijn poezen te kijken. Toen het meisje aangaf weg te willen, liet hij haar niet gaan. Dit meisje heeft hij niet betast.

Het OM verdacht de man er ook van dat hij via chatsites heeft geprobeerd twee meisjes van 13 over te halen zich uit te kleden en seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. De rechtbank acht dat niet bewezen. De straf die de rechtbank de man oplegde is daarom een stuk lager dan de eis van justitie.

De licht verminderd toerekeningsvatbare man kreeg ook twee maanden voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij zich intensief laten behandelen in een forensisch psychiatrische kliniek.