Acteur Pete Postlethwaite (64) overleden

De Engelse acteur Pete Postlethwaite is zondag op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van teelbalkanker. Dat laat een goede vriend, journalist Andrew Richardson, weten. Postlethwaite overleed in een ziekenhuis in Shropshire en laat een vrouw en twee kinderen na.

Met zijn karakteristieke kop is Postlethwaite vooral bekend van zijn rollen in The Usual Suspects, Brassed Off, The Constant Gardener en In the Name of the Father. Voor deze laatste film kreeg hij in 1994 een Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol. De acteur was onlangs nog te zien in bijrollen in Inception, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol en naast Ben Affleck in The Town.

Postlethwaite werd al enkele maanden behandeld aan kanker. Toch besloot hij gewoon door te werken tot aan zijn dood. Zijn laatste film is de komedie Killing Bono die vooralsnog alleen in het Verenigd Koninkrijk verschijnt, in april.

Regisseur Steven Spielberg beschreef de acteur ooit als 'de beste acteur ter wereld' nadat de twee hadden samengewerkt aan The Lost World: Jurassic Park. In reactie op dit enorme compliment bleef Postlethwaite destijds bescheiden. "Wat Steven daar volgens mij mee bedoelde is dat ik vond dat ik de beste acteur ter wereld ben", grapte hij.


Acteur Pete Postlethwaite (64) overleden (Foto: Novum)