Van der Sloot zocht vluchtroute vanuit hotelkamer

Joran van der Sloot zocht vanuit de hotelkamer in Peru waar Stephany Flores is vermoord naar een vluchtroute. De Nederlander googelde op zijn laptop onder meer welke landen geen uitleveringsverdrag met Peru hebben en waar hij het beste de grens over kon gaan. Dat blijkt uit onderzoek van zijn computer, meldden Peruaanse media.

De 23-jarige Van der Sloot bezocht voor de moord in de hotelkamer waar hij met Flores verbleef de pokersite PokerStars. Na de moord zou hij via Google hebben gezocht naar vluchtmogelijkheden. Ook zou hij contact op hebben genomen met kennissen in Nederland om geld te lenen voor zijn vlucht.

Hij ging uiteindelijk naar Chili, waar hij een kleine week na de moord werd aangehouden. Onduidelijk is waarom hij voor dit land heeft gekozen. Chili leverde hem uit aan Peru.

Op de laptop van de Nederlander, die sinds begin juni in Peru vastzit voor de moord op de 21-jarige Peruaanse, is verder onder meer gezocht naar informatie over Natalee Holloway. De 18-jarige Amerikaanse verdween precies vijf jaar voor de moord op Flores in Aruba. Van der Sloot is nog altijd verdachte in die zaak.

Een Peruaanse politiechef liet eerder weten dat Van der Sloot zou hebben bekend dat hij Flores vermoordde omdat ze op zijn computer naar informatie over Holloway keek. Hij zou haar gewurgd hebben. Later trok Van der Sloot zijn vermeende bekentenis overigens weer in.