Larry King zet punt achter praatprogramma

Met een laatste close-up van zijn oude radiomicrofoon, is donderdag na een kwart eeuw een einde gekomen aan het legendarische praatprogramma van CNN-presentator Larry King. De 77-jarige King stopte na 25 jaar met de talkshow, om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen.

Talloze grote namen passeerden in de laatste aflevering de revue om de presentator te lauweren. "Een van de titanen van de televisie", oordeelde president Barack Obama. Ook de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger liet zich niet onbetuigd: hij riep donderdag symbolisch uit tot Larry King Dag.

Met het vertrek van King komt een einde aan een van de langstlopende televisieprogramma's ter wereld. De talkshow bood jarenlang een podium aan politici en beroemdheden die grote onthullingen wilden doen, zonder aan een al te kritisch verhoor te worden onderworpen. De milde King had niet de gewoonte agressief door te vragen.

Larry King Live werd voor het eerst uitgezonden in 1985 en was uiteindelijk over de hele wereld te zien. De studio werd daarbij in de loop der jaren al even iconisch als de presentator: King zat altijd voor een oude radiomicrofoon, met een kaart van de wereld op de achtergrond.

Larry King zet punt achter praatprogramma
Larry King zet punt achter praatprogramma (Foto: ANP)