Kustwacht pessimistisch over vermiste vissers

De kans is klein dat de twee vissers die sinds dinsdagochtend worden vermist voor de kust van Terschelling nog levend worden gevonden. "Zelfs met speciale pakken kun je niet heel lang in het koude water blijven en het is de vraag of ze zulke pakken aan hadden", zegt een woordvoerder van de kustwacht.

De vissersboot Frisia sloeg rond 04.30 uur om. De kustwacht stuurde meteen twee reddingsboten en twee helikopters. Ook schepen in de buurt gingen ter plaatse. Een schip pikte rond 05.00 uur een van de drie opvarenden op. Hij is met een helikopter naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

De andere twee worden nog vermist. Vier reddingsboten, twee helikopters, een vliegtuig, twee politievaartuigen en andere vaartuigen zijn naar hen op zoek.

Aanvankelijk werd gedacht dat de vissersboot was gezonken, maar later bleek dat het vaartuig ondersteboven in het water ligt. De kustwacht heeft de marine gevraagd het schip met duikers te doorzoeken. Het is niet zeker of dat mogelijk is omdat het door de sterke stroming te gevaarlijk kan zijn.