Bolkestein: jood heeft geen toekomst in NL

Door het toenemend aantal antisemitische Marokkaanse jongeren is er in Nederland geen toekomst meer voor bewuste joden. Dat zegt VVD-coryfee Frits Bolkestein maandag in dagblad De Pers.

Bolkestein doelt op joden die als zodanig herkenbaar zijn, bijvoorbeeld degenen die orthodox zijn gekleed. Zij kunnen hun kinderen volgens hem beter aanraden naar Amerika of Israël te emigreren.

Door het voortwoekeren van het Israëlisch-Palestijns conflict zou ook het antisemitisme blijven bestaan. Arabische tv-zenders die hier via de schotel worden bekeken zouden dat antisemitisme aanwakkeren. Maatregelen zoals het inzetten van lokjoden veranderen volgens hem weinig aan het probleem.

De Pers sprak Bolkestein naar aanleiding van zijn uitspraken in het onlangs verschenen boek Het Verval. Dat boek van Manfred Gerstenberg gaat over het jodendom in Nederland. In het boek wordt erop gewezen dat bij joodse feesten steeds vaker beveiligers aanwezig zijn. Ook is het op sommige scholen niet mogelijk les te geven over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog omdat allochtone leerlingen daar niets van willen weten.