Brinkman legt zich neer bij PVV zonder leden

PVV-Kamerlid Hero Brinkman legt zich erbij neer dat de PVV een partij zonder leden blijft. "Door allerlei gedoe de laatste tijd is het niet meer dan logisch dat de partij, de beweging en de fractie niet open staan om allerlei andere mensen aan te nemen", zei hij dinsdagnacht in het Radio 1-programma Nog steeds wakker Nederland.

Meerdere Kamerleden van de PVV kwamen onlangs in opspraak vanwege onder meer ontucht, geweldpleging en fraude. Brinkman kwam zelf nog in opspraak omdat bleek dat hij op een nacht in 2001 met honderd kilometer per uur met gedoofde lichten door de bebouwde kom reed om een alcoholcontrole te ontwijken.

Vorige week strandde een plan van Brinkman om de partij open te stellen voor leden. Initiatieven van het Kamerlid om een jongerentak op te zetten zijn ook verworpen. Dat zou een 'groot risico' met zich meebrengen omdat extreemrechtse jongeren dan lid zouden kunnen worden die namens de PVV van alles gaan roepen.

Dinsdag maakte Brinkman bekend dat de partij nu jongerenbijeenkomsten gaat organiseren. Ook gaat de PVV zich meer richten op voorlichting aan jongeren. Zo wordt speciaal promotiemateriaal gericht op jongeren ontwikkeld.


(Foto: Novum)