Student ontdekt via Google dat hij moordenaar is

Een student van de Universiteit van Florida heeft onlangs de schrik van zijn leven gehad. Toen Zachary Garcia zijn eigen naam googlede, bleek hij een veroordeelde moordenaar te zijn. De politie van Polk County bleek de verkeerde persoon op internet te hebben gezet.

Het gaat hier om een inbraak die op 23 september plaatsvond in Davenport. Op die dag braken twee jongens in terwijl twee handlangers buiten wachtten. De man des huizes wist echter zijn vuurwapen te pakken en schoot vervolgens een vijftienjarige inbreker dood. Omdat de knaap stierf tijdens een misdrijf, worden de andere drie jongens veroordeeld voor moord.

Een van de drie gezochte misdadigers blijkt Zachery Garcia te zijn, met een 'E' van Eduard. De politie maakte echter een typo, en zette Zachary Garcia (met de 'A' van Anton) op de lijst van veroordeelde misdadigers. De typende agent ging nog meer de mist in door ook een foto van de student op de site te zetten.

De fout kwam pas boven water toen Zachary zijn naam intikte op Google. "Ik was enorm geschokt toen ik mijn naam en foto tegenkwam met de mededeling dat ik een veroordeelde moordenaar ben", vertelt de jongeman. "Ik was woedend dat iemand mijn naam erop had gezet terwijl ik onschuldig ben. Ik ben nu niet boos meer, iedereen maakt fouten."


Een filmpje over de vermeende moordenaar