Wilders blijft zwijgen over Brinkman

Geert Wilders blijft weigeren om commentaar te leveren op de nieuwste onthullingen rondom zijn fractieleden. "Ik ga er niets over vertellen", zei de PVV-leider dinsdag in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

Eind vorige week werd bekend dat Hero Brinkman in 2001 op de vlucht is geslagen voor een politiecontrole. Hij was destijds zelf agent. En Eric Lucassen zou al jaren worden achtervolgd door deurwaarders, omdat hij in grote financiële problemen verkeert.

In reactie daarop liet Wilders vrijdag weten dat hij niet langer gaat reageren op 'ieder incident'. "Het gewroet van de media in het verleden van PVV'ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet aan mee."

Wilders houdt zich aan zijn voornemen, bleek dinsdag. Hij wilde niet zeggen of Brinkman is gestraft voor het achterhouden van deze informatie. "Ik ga er geen enkele uitspraak meer over doen."

Brinkman zei zelf dat hij streng door zijn politiek leider is toegesproken over het incident, maar verder niet is gestraft. Brinkman mag al zijn woordvoerderschappen houden.