'PVV'er al jaren achtervolgd door deurwaarders'

PVV-Kamerlid Eric Lucassen verkeert in grote financiële problemen en wordt al jaren achtervolgd door deurwaarders. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. Lucassen zou ook nog een uitkering van het UWV ontvangen. De krant zegt over documenten te beschikken waaruit de geldproblemen van Lucassen blijken.

Hoe groot de totale schuld van het Kamerlid is, is niet bekend. In een recent rapport over zijn kredietwaardigheid zou Lucassen worden aangeduid als een 'hoog risico'. De PVV'er wil niets zeggen over zijn financiële situatie, die volgens hem 'privé' is.

Op alle adressen waar Lucassen sinds 2003 woonde, zou hij betalingsproblemen hebben gehad. Twee weken geleden zouden twee incassobureaus een ultimatum hebben gesteld voor een vordering van 25 duizend euro.

Dat Lucassen nu een uitkering zou hebben, is 'niet waar' en 'een misverstand'. Hij zou twee weken geleden een verzoek van het UWV hebben ontvangen om eventuele wijzigingen in zijn persoonlijke situatie door te geven. Die wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor een uitkering.

Vorige week kwam het PVV-Kamerlid in opspraak vanwege een veroordeling in 2002 wegens ontucht als sergeant van de landmacht met een ondergeschikte. Hij had die veroordeling voor PVV-leider Geert Wilders verzwegen, evenals twee boetes voor het terroriseren van buurtbewoners in Haarlem.


(Foto: Novum)