DiCaprio vond script Inception verwarrend

Leonardo DiCaprio vond het scenario van Inception bij vlagen onbegrijpelijk. De film toont een mengeling van droombeelden en werkelijkheid, waarbij de scheidslijn niet altijd duidelijk is voor de kijker. De hoofdrolspeler had blijkbaar hetzelfde probleem.

"Ik wilde de hele tijd precies weten waar we waren", zegt de 36-jarige acteur tegen de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. "In het begin was het bij vlagen zeer verwarrend, maar hoe meer we erover spraken, hoe beter ik het begreep."

DiCaprio is weken bezig geweest om het script uit te pluizen met regisseur Christopher Nolan. "Door het werk van Leonardo en Chris aan het personage werd het steeds minder een puzzel, en meer een verhaal over een personage waar het publiek zich mee kon identificeren", zegt Emma Thomas, de vrouw van Nolan en coproducent van de film.

Ook leden van de crew hadden aanvankelijk moeite met het scenario. Zo had Paul Franklin, hoofd visuele effecten, zijn eigen uitdaging toen hij las dat in een scène de stad Parijs zichzelf oprolt. "Bij die scène stond slechts één aantekening: de stad wordt in tweeën gevouwen'. Werken met Chris is fantastisch, maar hij is ook ontzettend veeleisend", zegt Franklin.

Inception ging op 22 juli in Nederland in première en is nog altijd in sommige Nederlandse bioscopen te zien.


Leonardo DiCaprio (Foto: Novum)