Opgestapte PVV'er wil eerherstel

Het vorige week opgestapte PVV-Kamerlid James Sharpe wil eerherstel. Hij stapt naar de Raad voor de Journalistiek, omdat hij vindt dat hij ten onrechte door de media is 'besmeurd'. Dat zegt Sharpe in een interview met de Wereldomroep.

"Ik wil rehabilitatie, want het volk weet niet beter dan dat er een kern van waarheid in alle beschuldigingen zit", zegt Sharpe. Volgens hem hebben de media de affaire rondom zijn persoon doelbewust opgeblazen. "Als politicus ben je vogelvrij."

Sharpe, een voormalig hordenloper, ontkent dat hij collega-atleet Robert de Wit eind jaren tachtig met een spike in het gezicht heeft geslagen. Hij erkent wel dat hij ruzie had met De Wit, 'over een meisje en racistische opmerkingen'. Sharpe ontkent ook dat hij een ex-vriendin heeft mishandeld. "Ik heb dat soort dingen nooit gedaan."

Wel erkent Sharpe dat het bedrijf waarvoor hij heeft gewerkt, in Hongarije een boete heeft gekregen van de Hongaarse mededingingsautoriteit wegens het misleiden van consumenten. Volgens Sharpe was die boete onterecht.

Sharpe zegt verder dat hij 'misschien' niet zo snel op had moeten stappen, omdat mensen nu zijn gaan denken dat hij dingen te verbergen heeft. "Maar je zult er maar staan. Dat wens ik mijn ergste vijand niet toe."