'Wekelijks overleg gedoogpartners over onrust'

De gedoogpartners VVD, CDA en PVV komen wekelijks bijeen om te praten over lastige dossiers. Deze week wordt ook gesproken over de problemen in de PVV. Dat meldt de Volkskrant op basis van ingewijden. Dat er periodiek overleg plaatsvond was al bekend, maar hoe vaak en waar was nog geheim.

De gesprekken vinden plaats op het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van minister Maxime Verhagen (CDA). Alleen de partijleiders Verhagen, Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (VVD) schuiven aan, er zijn geen ambtenaren bij aanwezig.

Bij het gesprek dat deze maandag plaatsvindt zullen Verhagen en Rutte naar verwachting vragen aan Wilders of hij verwacht dat zijn Kamerleden nog meer lijken in de kast hebben. De afgelopen weken raakten verschillende PVV'ers in opspraak. Zo werd bekend dat Eric Lucassen is veroordeeld voor ontucht. James Sharpe was betrokken bij een frauduleus bedrijf.

De minderheidscoalitie van CDA en VVD kan geen onrust bij de PVV gebruiken. Alle 24 Kamerleden van die partijen zijn nodig om het kabinet aan een meerderheid in de Kamer te helpen.