Jan de Hoop is boos

Jan de Hoop, al sinds jaar en dag nieuwslezer, is boos op de redactie van het programma Koffietijd. Sinds oktober heeft hij iedere week een rubriek genaamd 'Jans keek op de week'. Daarin neemt hij het nieuws van de afgelopen week door.

Maar gisterenavond werd hij afgebeld door een jonge knul van de redactie dat er slechts twee minuten tijd is voor de rubriek, dus zijn ze er maar vanuit gegaan dat Jan de Hoop dat niet de moeite vond om te komen. 

Hij heeft vanochtend op Q-Music gezegd: "Ik vind het zo respectloos. Ik doe het gratis. Ik ben ervoor gevraagd, heb het niet aangeboden. Ik probeer er iets leuks van te maken, ben de hele week bezig leuke dingen te verzamelen en dan hoor je de avond voor uitzending dat er geen tijd is."

Jan bereidt zich iedere week goed voor op de rubiek. "Dan zoek ik bijzondere berichtjes uit de kranten op, zoals over de KLM die naar de ruimte gaat. Dan bel ik met de KLM en bereid ik het item voor", aldus Jan de Hoop. "Ik was anderhalf uur bezig geweest om me voor te bereiden en dan belt een jongeman van Koffietijd mij gisterenavond op dat ze maar twee minuten de tijd hadden en ze er maar van uit waren gegaan dat ik daarvoor niet wilde komen. Ik zei: ‘Dan wil ik eigenlijk helemaal niet meer komen'."