Wilders respecteert besluit Sharpe

PVV-leider Geert Wilders respecteert 'ten volle' het besluit van James Sharpe om op te stappen als Tweede Kamerlid. Dat liet Wilders donderdag desgevraagd weten.

"Ik heb gisteren kennisgenomen van zijn eigen overwegingen en besluit de Kamer te verlaten en respecteer het ten volle", stelde hij. Sharpe vertrekt omdat hij de aanvallen op zijn integriteit beu is, zo gaf hij aan in de Telegraaf. Hij raakte dinsdag in opspraak toen bleek dat zijn bedrijf in 2008 in Hongarije bestraft is voor het misleiden van klanten met sms-berichten. Begin dit jaar was er weer een boete. Daarnaast beweerde woensdag een atleet dat oud-hordeloper Sharpe hem twintig jaar geleden met een sportschoen met spikes geslagen heeft.

Ino van den Besselaar zal Sharpe opvolgen, aldus Wilders. De 62-jarige Van den Besselaar woont in Zoetermeer en stond als 25e op de kandidatenlijst bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni. Volgens de PVV is hij specialist op het gebied van sociaal beleid en werkte hij elf jaar bij het ministerie van Sociale Zaken en twintig jaar in de bouw als secretaris sociale zaken.

Wilders respecteert besluit Sharpe
Wilders respecteert besluit Sharpe (Foto: ANP)