'PVV-Kamerlid Sharpe stak atleet met spike'

PVV-Kamerlid James Sharpe zou de toenmalig tienkampkampioen Robert de Wit met een spike in het gezicht hebben gestoken. Dat schrijven de GPD-bladen woensdag op basis van ingewijden. Sharpe zou tot de actie zijn gekomen toen hij zelf nog atleet was. Ook zou hij iemand hebben bedreigd.

Een bron bij de atletiekbond KNAU bevestigt volgens de GPD dat Sharpe eind jaren tachtig een half jaar is geschorst. De Wit heeft geen aangifte gedaan en zou niet op de mishandeling in willen gaan. Meerdere bronnen binnen de atletiekwereld zeggen nu volgens de GPD dat Sharpe vaker agressief gedrag vertoonde.

Sharpe kwam dinsdag nog in opspraak omdat bleek dat hij tot voor kort directeur was van een telecombedrijf dat in 2008 in Hongarije een boete van 260.000 euro kreeg voor misleiding van consumenten. Sharpe ontkende aanvankelijk in alle toonaarden, maar PVV-leider Wilders moest later toegeven dat er wel degelijk sprake is geweest van een boete.

In een tweede zaak is het bedrijf dit jaar volgens de GPD-bladen opnieuw veroordeeld. Deze keer was de boete zo'n 132.000 euro.

Eerder raakte PVV-Kamerlid Eric Lucassen in opspraak. Vorige week bleek dat hij buurtgenoten had geterroriseerd en was veroordeeld wegens ontucht. Maandag besloot Wilders dat Lucassen kon aanblijven als PVV-Kamerlid.

Praat ook op het forum mee over de PVV-Kamerleden.