Brabander bijt agenten na arrestatie

Een 24-jarige man uit Roosendaal heeft zaterdagavond na zijn arrestatie verschillende agenten gebeten. Hij beet een agente in haar middelvinger en een collega in zijn duim. Beiden hebben aangifte gedaan. Ook andere politiemensen liepen lichte bijtwonden op. De verdachte heeft toestemming gegeven bloed te laten afnemen, meldt de politie.

De agenten waren rond 20.30 uur naar de Molenstraat gegaan na een melding van een vechtpartij bij een winkel. De Roosendaler bleek ruzie te hebben gehad met andere klanten, die hem later op straat tegenkwamen.De Brabander vertelde dat hij zijn portemonnee in de winkel had laten liggen, waarna ze gezamenlijk naar de winkel liepen.

Voor het winkelpand ontstond vervolgens een vechtpartij. Agenten kwamen tussenbeide en namen de 24-jarige mee naar een politiebus, waar bleek dat hij zijn portemonnee in een tasje onder zijn jas had.

Hierop begon de man de agenten aan te vallen. Hij pakte een agente bij haar jas, waardoor ze op haar knieën viel. Toen andere agenten hem probeerden te overmeesteren, begon hij hen te bijten. Hij is uiteindelijk aangehouden en in een cel gezet.