ANWB: stilte voor de storm

De ochtendspits verloopt opvallend rustig. Voor donderdag werden flinke problemen op de weg verwacht door naderende storm, maar daar is 's ochtends nog weinig van te merken. Het is zelfs iets rustiger dan normaal. Het is letterlijk en figuurlijk de stilte voor de storm, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Rond 08.30 uur stond er zo'n 145 kilometer aan files op de snelwegen. Normaal gesproken is dat 175 tot 180 kilometer. Alleen aan de noordkant van Amsterdam en op de A12 naar Den Haag was het door ongelukken wat drukker, maar de files nemen daar al af.

Voor de avondspits wordt een compleet ander beeld verwacht. De ANWB rekent op zo'n 450 kilometer file. De Verkeersinformatiedienst denkt zelfs aan een zeer zware spits met tot vijfhonderd kilometer file.

De treinen hebben donderdagochtend ook niet veel last van het herfstweer. De NS gaf woensdag toe dat de herfst tot nu toe voor veel problemen zorgde, maar donderdag ondervinden vooralsnog alleen de treinen tussen Breukelen en Rhenen last van herfstblaadjes.

Volgens het KNMI is de eerste herfststorm op komst. Er wordt gerekend op zware tot zeer zware windstoten en veel regen. Het onstuimige weer houdt naar verwachting een paar dagen aan.


(Foto: Novum)