Rapper vrijuit voor bedreiging Wilders

Rapper Mosheb is in hoger beroep vrijgesproken van bedreiging van Geert Wilders. Eerder werd hij door de rechtbank nog veroordeeld tot tachtig uur werkstraf voor een clip op internet waarin pistoolschoten te horen waren en Wilders met de dood werd bedreigd. Justitie eiste in hoger beroep opnieuw tachtig uur werkstraf.

Anders dan de rechtbank achtte het gerechtshof in Den Haag niet bewezen dat de 21-jarige Rotterdammer de rap met de pistoolschoten op YouTube heeft gezet. Mosheb, die in april vorig jaar werd opgepakt, zette zijn rap Wie iz de volgende, in verwijzing naar Pim Fortuyn en Theo van Gogh zonder de pistoolgeluiden op cd.

"Als je Mosheb tegenkomt ben jij de klos. Dit is geen grap. Gisteren droomde ik dat ik je kop had afgehakt", rapt Mosheb. "Wil je blijven leven, dan moet je je woorden terugnemen."

Volgens het hof heeft iemand anders mogelijk de knallen toegevoegd en de clip op internet gezet. Wilders deed aangifte over de clip op internet met de pistoolschoten. De teksten op zich zouden volgens de rechter van het hof binnen de rapcultuur vallen en niet als serieuze bedreiging moeten worden gezien.