Roemeens stel dwingt meisje (14) tot prostitutie

Een veertienjarig Roemeens meisje is door haar moeder en stiefvader ruim honderd keer verhuurd als hoertje. De moeder werd op heterdaad betrapt terwijl zij 25 euro vroeg voor de seksuele diensten van haar dochter, zo heeft de politie laten weten.

Het meisje werd gedwongen te tippelen op de straten van de Roemeense kuststeden Constanta en Navodari. De prostitutie is overigens geen onbekende business voor het slachtoffertje, want ook haar moeder en zelfs haar oma verdienen nog altijd de kost door op hun rug te liggen. Het meisje moest dan ook geregeld putten uit moeders klantenbestand, aldus de aanklagers.

"Het kind is psychisch beïnvloed door wat er met haar is gebeurd", verklaart een van de aanklagers. "Ze vertelde hoe haar moeder en haar vriendje haar hebben behandeld."

Het meisje is overgedragen aan de Roemeense kinderbescherming. De moeder van het meisje en haar vriend worden verdacht van het aanzetten tot prostitutie. De politie is hun klantenbestand aan het natrekken om te zien wie zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik van een minderjarige.