Moszkowicz wil getuige horen over omstreden diner

Bram Moszkowicz wil arabist Hans Jansen ter elfder ure oproepen als getuige in het Wilders-proces. Donderdag werd in nieuwsprogramma Pownews bekend dat Jansen was uitgenodigd voor een diner in mei met een raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam, die betrokken was bij de beslissing Wilders te vervolgen.

Volgens Jansen probeerde rechter Tom Schalken hem te overtuigen van zijn beslissing om Wilders te vervolgen, een paar dagen daarvoor. Jansen was door Wilders opgeroepen als getuige-deskundige in zijn proces.

De rechtbank liet vrijdag tijdens de zitting weten niet te willen beslissen over het verzoek van Wilders' advocaat Moszkowicz. Het verzoek wordt wel meegewogen in beslissingen in de zaak en mogelijk wordt er later alsnog een besluit over genomen.

Vrijdag is de laatste dag in het proces voor de uitspraak op 5 november. Het belangrijkste onderdeel van de planning is dat Wilders de gelegenheid krijgt om het laatste woord te voeren. Tot nog toe beriep hij zich op zijn zwijgrecht, maar mogelijk stapt hij daar nu vanaf.


(Foto: Novum)