'Slachtoffer gaf verkrachter seksles'

Australië is momenteel in de ban van een bizarre rechtszaak. Een voormalig lid van het nationale cricketteam wordt ervan beschuldigd een 47-jarige vrouw te hebben verkracht. "Onzin", beweert Glenn Hughes. "Ze gaf me zelfs seksinstructies."

Het slachtoffer, met wie Hughes destijds een verhouding had, beweert in oktober vorig jaar door hem in een hotelkamer te zijn verkracht. In de rechtbank werd gisteren een filmpje vertoond van de vijftigjarige oud-cricketspeler waarin hij alle aantijgingen ontkent. "Ik snap de aanklacht niet", verweerde hij zich tijdens het verhoor. "Ik heb haar tijdens de seks nooit 'Nee, stop ermee' horen zeggen."

De zichtbaar aangeslagen Hughes verklaarde de rechter dat de vrouw, met wie hij van oktober 2008 tot oktober 2009 vreemdging, de baas was in bed en hem juist seksles gaf: "Zij begeleidde me telkens."

De vrouw leerde Hughes twee jaar geleden kennen tijdens een binnenlandse vlucht. In het vliegtuig sloeg de vonk over. Hoewel zij later pas te horen kreeg dat de cricketselecteur bij de Tasmanian Tigers reeds een langdurige relatie had, bleef de moeder van de drie kinderen de relatie aanhouden. Het stel ging geregeld met elkaar van bil in hotels in steden in alle uithoeken van Australië.

Een jaar geleden ontmoetten ze elkaar in een hotel in Perth. De vrouw wilde echter geen geslachtsgemeenschap, aangezien ze op de vlucht ernaar toe plotseling ongesteld was geworden. Omdat ze het sneu vond, besloot ze hem te pijpen, waarna alsnog gemeenschap plaatsvond. Later op de avond bond hij haar echter vast op bed en 'ramde hem zo in haar', zo luidt de verklaring.

De vrouw heeft gezegd dat ze Hughes vroeg ermee op te houden omdat hij haar tampon dieper in haar duwde, maar hij negeerde haar verzoek. Na de daad ging de vermeende verkrachter douchen. Eenmaal afgedroogd draaide hij de vrouw om en nam haar ondanks hevige protesten in haar anus. Later ontdekte de vrouw bloed op het hotelbed en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen, zo vertelde ze.

In de rechtbank verklaarde de vrouw dat ze nooit zou instemmen met anale seks of seks tijdens de menstruatie. Tijdens het politieverhoor zei Hughes juist dat ze eerder via de telefoon het onderwerp 'anale seks' hadden besproken. De vrouw zou hierna haar akkoord hebben gegeven het in ieder geval te zullen proberen.

Ook over de 'doorgeduwde' tampon heeft hij een heel andere verklaring. De vrouw zou hem na de seks hebben gevraagd haar te helpen het ding uit haar lichaam te halen aangezien het voorwerp vastzat. "Ik dacht dat deze via de natuurlijke weg er wel uit zou komen. Ik legde haar uit dat ik geen ervaring heb met deze dingen", vertelde hij in de rechtszaal.

Toen de bewijzen in de rechtbank ter sprake kwamen, gaf Hughes toe dat sommige dingen die hij de politie had verteld niet geheel juist waren. Hij had vooraf namelijk acht biertjes gedronken. Hij voelde zich tijdens het verhoor opgelaten en had de indruk dat de politie hem in de val wilde lokken door dezelfde vraag op verschillende manieren te stellen. Hij gaf toe bang te zijn dat de vrouw zijn partner zou vertellen over het slippertje. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in deze bizarre verkrachtingszaak.