Meer actie in First-Person Shooters

Senior producer Steven ter Heide van Guerrilla Games, heeft in een interview met Gamesinterview.biz, aangegeven dat de ontwikkelingen binnen het FPS-genre nog lang niet klaar zijn. Deze ontwikkelingen zullen volgens Steven garant staan voor grotere, betere en spectaculairdere actie-games.

Hij zei: "Ik denk op dit moment het FPS-genre aan het veranderen is in een actiegenre, als je kijkt naar een game als Read Dead Redemption, ik zal het geen echte shooter noemen, maar het grootste deel van de game bestaat hier wel uit".

"Ik denk dat het genre zich aan het uitbreiden is, het vormt zich steeds meer richting de filmwereld. Waar je bijvoorbeeld een 'buddy cop' film hebt, die prima binnen het actiegenre past. Dit zal zich gaan uitbreiden en games zullen vaker dingen gaan lenen uit andere genres, zoals Borderlands dat deed met RPG elementen".

Steven had ook nog leuk nieuws over Killzone 3, hij vertelde:

"In Killzone was de over-de-top Hollywood actie altijd al een belangrijk item geweest, waar we dingen op spectaculaire wijze laten exploderen, dat is een beetje onze eigen niche. Maar ik denk dat we meer elementen van andere titels zullen lenen, er is nog veel ruimte voor innovatie".

Wat Steven hiermee precies bedoelde is onduidelijk, maar het feit dat de producer bezig is met innovatie, is altijd goed nieuws.

Killzone 3 staat gepland om 22 februari 2011 in de winkels te liggen, exclusief voor de PS3.

killzone