Stervend meisje (7) getreiterd door buren

Een zevenjarig Amerikaans meisje dat op sterven ligt als gevolg van een hersenaandoening, wordt gepest en uitgescholden door haar buren. Jennifer en Scott Petkov hebben foto's van Kathleen Edward op Facebook geplaatst, waarin ze de draak met haar ziekte steken door haar gezicht toe te voegen aan een doodshoofd en botten.

Ook hebben de buurtjes, twee onvervalste rednecks, een doodskist op hun pick-uptruck gezet en voor de deur geparkeerd. Volgens hen is het geen pesterij, maar is het puur bedoeld als decoratie voor het aankomende Halloween.

De politie van Trenton is de afgelopen twee jaar al meerdere malen uitgerukt wegens een hoogopgelopen burenruzie tussen de Edwards en de Petkovs. Volgens een van de Edwards begon het gedonder na een kinderfeestje. Jennifer Petkov stuurde destijds een SMS'je met de vraag of haar kinderen mochten meedoen met het kinderfeestje in de voortuin. Omdat ze naar haar idee niet snel genoeg antwoord kreeg, is ze sindsdien begonnen met een haatcampagne tegen de buren.

Gelukkig ondervindt het gezin Edward veel steun van de buurt sinds de vete begon. Zelfs de populaire website 4Chan zou naar verluidt zich achter het doodzieke meisje en haar familie hebben geschaard. Kathleen is in de laatste stadia van de ziekte van Huntington, waaraan haar moeder overleed toen ze slechts 24 jaar oud was.

Update 23.20 uur:

Buurman Scott Petkov heeft via de zender My Fox Detroit inmiddels zijn excuses aangeboden. "We verontschuldigen ons voor onze daden en domheid", excuseert hij zich. "We hebben uit onwetendheid gehandeld en het was eigenlijk een vergelding over dingen die zijn gezegd over mijn huis en mijn vrouw."

Op de vraag waarom, antwoordt hij dat het voor zijn eigen gerief is en als wraak tegen de oma van het doodzieke meisje. Grootmoeder Rebecca Rose en de Petkovs leven al jaren in onmin met elkaar. De laatste tijd is de ruzie echter weer helemaal opgelaaid.

Scott heeft uit berouw de auto inmiddels van de oprit gehaald en de doodskist verwijderd. Hij wil de pick-uptruck overschilderen en het goed maken met zijn buurmeisje.


Rednecks, de Tokkies van de VS...