Meisje (17) 3 dagen verkracht en gefilmd

In de rechtbank aan de Amsterdamse Parnassusweg stond gisteren een grote groep jongens terecht die ervan wordt beschuldigd een meisje uit Groningen meermaals verkracht te hebben. Het meisje zou in mei van dit jaar drie dagen lang vastgehouden, misbruikt en gefilmd zijn. Gisteren zeiden alle verdachten echter, dat het meisje uit vrije wil handelde.

Uit de tenlastelegging ontstaat een gruwelijk beeld van wat er is gebeurd. Het meisje van zeventien is weggelopen uit een zorginstelling in Groningen en heeft geen slaapplaats. Ze komt in contact met een aantal jongens die haar naar een locatie in Amsterdam-Oost brengen. Bij de verkrachtingen die volgen zou grof geweld zijn gebruikt. Zo zou het meisje hard geslagen zijn met een zweep en zou een fles zijn gebruikt. Ook zijn er diverse filmpjes van de groepseks gemaakt.

Vijftien verdachten zijn er in totaal, acht stonden er gisteren voor de rechter. Ze erkennen allemaal dat ze seks met het meisje hebben gehad, maar zeggen ook allemaal onschuldig te zijn.

Zeker is dat het meisje verschillende verklaringen heeft afgelegd. Toch vond de rechter de beschuldigingen zo ernstig dat hij besloot dat de verdachten moeten blijven vastzitten. Waarschijnlijk is de inhoudelijke behandeling pas volgend voorjaar.